Σπύρος Σιαμπλής

Κερδίζει Άρη και… ηρεμία ο Παναθηναϊκός

Ο Σπύρος Σιαμπλής γράφει στο sport-fm.gr για την... υπεραπαραίτητη νίκη του Παναθηναϊκού απέναντι στον Άρη, προκειμένου ο Ντάνι Πογιάτος να βρει χρόνο να διορθώσει τα κακώς κείμενα, μέσα στην διακοπή.

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς… insider για να καταλάβει ότι ο Παναθηναϊκός, συνολικά σαν οργανισμός, αλλά και ο Ντάνι Πογιάτος κατ’ επέκταση βρίσκονται υπό πίεση, μετά το 0/2 στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Ρεπορταζιακά προκύπτει στήριξη στο πρόσωπο του Ισπανού τεχνικού, δια στόματος Γιάννη Αλαφούζου αλλά και συνολικά του «τριφυλλιού», προκειμένου αυτός να συνεχίσει την δουλειά για να μας δείξει… κάτι άλλο από εδώ και πέρα.

Γράφει ο Σπύρος Σιαμπλής

Στην Ελλάδα είμαστε βέβαια, ενώ και ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλο «καράβι», οπότε αυτό ενδεχομένως και (να χρειαστεί) να αλλάξει! Σε κάθε περίπτωση πάντως, κάθε άλλο η στήριξη αυτή κάνει το αυριανό ματς με τον Άρη πιο εύκολο…

Κάθε άλλο! Ο αγώνας απέναντι στην ομάδα του Άκη Μάντζιου είναι «τελικός» για τους «πράσινους» και η νίκη κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη, θα έλεγε και ο πλέον αδαής. Για περισσότερους από έναν λόγους.

Πρώτος και κυριότερος, φυσικά, ο βαθμολογικός. Νέο «στραβοπάτημα» θα σημάνει τρίτο σερί ματς χωρίς «τρίποντο», άρα και εκ νέου οπισθοχώρηση στον βαθμολογικό πίνακα. Νωρίς… ξενωρίς, σε μια χρονιά όπως η φετινή, με περισσότερες απαιτήσεις και λιγότερα ευρωπαϊκά «εισιτήρια», τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα για όλους με το καλημέρα!

Κατά δεύτερον, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα είναι ούτως ή άλλως «βαριά» και θα γίνει ακόμα χειρότερη. Βάλτε σε αυτό ότι ακολουθεί η διακοπή λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων και καταλαβαίνετε γιατί τον Παναθηναϊκό… δεν τον παίρνει να «κουβαλήσει» κι άλλη γκρίνια στα πέριξ μέχρι την επανέναρξη.

Φυσικά, σε ενδεχόμενη νίκη, δεν θα αλλάξουν όλα δια μαγείας. Ωστόσο, ομάδα και προπονητής θα κερδίσουν τον απαραίτητο χρόνο ώστε σε αυτό το διάστημα να δουλέψουν περισσότερο και να διορθώσουν τα… κακώς κείμενα.

Στον βαθμό που αυτό είναι εφικτό, προφανώς, ο Πογιάτος θα έχει περισσότερη ηρεμία προκειμένου να βρει γιατί ο ΠΑΟ δεν δείχνει την εικόνα που θα ήθελαν όλοι και βέβαια πως αυτό θα αλλάξει!

Ξαναγράφουμε πως η στήριξη στο 42χρονο προπονητή είναι, φυσικά, σωστή ποδοσφαιρικά δεν σημαίνει όμως πως δεν προϋποθέτει και βελτίωση της κατάστασης για να συνεχίσει να υφίσταται όσο περισσότερο γίνεται.

Κοινώς, αυτό που πρωτεύει αύριο για τον Παναθηναϊκό κόντρα στον Άρη είναι η νίκη. Αναμφίβολα! Μαζί της, όμως, πρέπει να έρθει και μια καλύτερη εικόνα, έστω και... ελαφρώς, αρχής γενομένης από την εν λόγω αναμέτρηση. Γιατί, αν αυτό δεν αλλάξει ούτε και μετά την διακοπή, δεν θα αλλάξουν ούτε και η γκρίνια με την πίεση που υπάρχουν αυτή την στιγμή προς κάθε κατεύθυνση...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x